FILOZÓFIÁNK

   Kutyakiképzés Debrecen

 

   Mi az ÉLETRE, nem csak egy-egy megmérettetésre készítjük fel a nálunk tanuló gazda-kutya párosokat.

   Nem csak kutyákat képezünk, hanem a gazdikat is megtanítjuk arra, hogy képesek legyenek kedvenceik magas szintű nevelésére, kiképzésére.

   Minél többen azt mondhassák négylábú társukra, hogy jóóókutya!

 

Ha kutyája

- tele van energiával és ezért kezelhetetlen

- nem szobatiszta

- kiállításra, munkavizsgára készül

- mindig kiszalad a kapun

- mindenkire ugrál

- állandóan ugat

- vagy épp nem ugat, nem őrzi a házat,

mindenkit beenged

- séta közben folyamatosan húzza, rágja,

rángatja a pórázt

- hívásra nem jön vissza

- nem figyel a gazdira

- más kutyákkal agresszív

- vagy épp más kutyáktól fél

- fél a zajoktól, emberektől

- kunyerál, nem lehet tőle étkezni

- rossz evő, válogat

- harapdál, kapkod, durván játszik

- egyszóval viselkedésével gondot okoz Önnek ezért még nem jóóókutya,

keressen minket elérhetőségeinken, SEGÍTÜNK!

 

Ha Ön

- elutazik és megbízható kezekben szeretné tudni kutyáját

- profi, minőségi, megbízható felszerelést szeretne használni

- a legjobb ár-érték arányú eledeleket szeretné biztosítani kedvencének

- szakértő tanácsokat szeretne kapni kutyája neveléséhez

- megbízható, jól nevelt házi kedvencet, társat, kiállítási-, sport-, őr-, terápiás-, egyéb segítő-, jelző kutyát szeretne,

keressen minket elérhetőségeinken, SEGÍTÜNK!

 

Mielőtt kutyát vesz magához

- tájékozódjon a leendő kutyájáról

- milyen fajta illik Önhöz, mely fajtáknak tudja megadni azt, amire azoknak szükségük van

- találja meg az adott egyedet, amely nagy valószínűséggel megfelel az Ön elvárásainak!

- hogy kutyája ne nyűg, hanem egy kellemes társ legyen

- és Ön is azt mondhassa hűséges társának, hogy jóóókutya!

- ha Ön is a lelkiismeretes kutyások közé kíván tartozni

keressen minket elérhetőségeinken, SEGÍTÜNK!

 

Bemutatkozás

 

Maglóczki Tibor vagyok, születésem óta Debrecenben élek és dolgozom. Itt végeztem általános és középiskolai tanulmányaimat. Előbbit a Kardos Utcai Általános Iskolában, utóbbit a Fazekas Mihály Gimnáziumban. Főiskolai éveimet Egerben az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán töltöttem, biológia-földrajz szakos tanári diplomát szerezve.

Kisebb koromban tartottam a nagytestű kutyáktól, de általános iskolás koromban már kifejezetten tetszettek a nagy, erős kutyák. Próbálkoztam is hazavinni egy-egy kutyát, de mivel társasházi lakásban éltünk és a szüleim tisztában voltak azzal, hogy milyen felelősséggel jár egy kutya tartása, igyekeztek lebeszélni róla. Próbálkozásaim azonban megmaradtak. A gimnázium és az akkor még kötelező sorkatonai szolgálat után vettem meg életem első kutyáját, egy dobermannt. Igazi családi kutya volt, együtt élt velünk a lakásban. Mellette megtanultam, mit jelent egy kutyával való együttélés, milyen nagy felelősséget és kötöttséget jelent az életünkben. E mellett persze rengeteg vidámságot, örömöt, kalandot, sikerélményt hoz az emberek életébe. Mivel szerves része volt életünknek ez a kutya, így nagyon sokat foglalkoztam vele, észrevétlenül a kiképzés útjára léptem. Szépen haladtunk vele. Öt és fél évesen egy bélelzáródás (lenyelt egy kavicsot) miatti műtét során mondta fel szíve a szolgálatot.

 

A főiskola befejezése után ismét egy dobermannt vettem magamhoz, aki nemzetközi viszonylatban is nagyon sikeres kutya lett. Őt is rendszeresen tanítgattam, kiképzésekre jártunk, munkavizsgát tettünk vele. Teljesítményünkre sokan felfigyeltek, így kérésükre már nem csak a saját kutyámat, hanem mások kedvenceit is elkezdtem tanítgatni. Így kezdődött kiképzői pályafutásom. Mivel szerettem volna továbbfejlődni, de az akkori debreceni lehetőségek ezt nem tették lehetővé, 1997-ben és 1998-ban elvégeztem a Korom Gábor révén jól ismert Népszigeti Kutyaiskola kiképzésvezetői tanfolyamát, ahol az ország legnevesebb szakemberei adták át tudásukat a hallgatóknak. E mellett minden lehetőséget megragadtam, hogy szakmailag fejlődjek.

 

Közben családot alapítottam, s mára két fiú büszke apukája vagyok. A tanfolyam elvégzése után létrehoztam saját kutyaiskolámat, a debreceni repülőtéren kaptunk gyakorlási lehetőséget. Két-három éves működés után – addigi munkám elismeréseként – felkérést kaptam az akkoriban alakult MNJK debreceni helyi szervezet elnökétől, hogy külső segítőként vállaljam el a klub kiképzésvezetői pozícióját, melyet örömmel elfogadtam. Hosszabb-rövidebb idő elteltével azonban (a klubon belüli ellentétek miatt ) befejeztem a szervezetnél végzett tevékenységemet. Ebből az iskolából jött létre a későbbi Debreceni Kutyaiskola.

2002-ben elvégeztem a Molnár Zsolt nevével fémjelzett Halászi Kinológiai Tábor őrző-védő segéd tanfolyamát, ahol az elméleti és a gyakorlati vizsgát is a legjobb eredménnyel teljesítettem. 2005-ben az akkor induló Trainer Kutyaiskola alapjainak lerakásánál segédkeztem, majd az iskola kiképzésvezetője lettem. Egyéb elfoglaltságaimmal nem tudtam összeegyeztetni itteni munkámat, ezért átadtam a stafétabotot az utódomnak.

A csoportos kiképzések vezetése mellett rendszeresen oktattam háznál a gazdikat és kutyáikat, melyből nagyon sokat tanultam és egyre jobban át tudtam adni tudásomat másoknak is. Képeztem különböző fajtájú kutyákat bentlakásos képzés keretein belül házi kedvenceknek, vagy kiállításra és különböző tenyészalkalmassági, vagy munkavizsgákra.

 

2011-2012-ben egy új világgal, a segítő kutyák kiképzésének és alkalmazásának lehetőségeivel ismerkedtem meg. Ezzel kapcsolatosan OKJ-s habilitációs kutyakiképzői végzettséget szereztem. Megszerzett ismereteim birtokában szeretnék segíteni azoknak a gazdiknak, akik segítséget kérnek kedvencük neveléséhez, kiképzéséhez, hogy a kutya ne nyűg, hanem egy kellemes társ legyen, akiről ők is elmondhatják, hogy jóóókutya!!!